tiistai 5. elokuuta 2014

Heinä-elokuun verikokeet

Verikokeet pelottavat minua joka ainoa kerta. Akseli on liikkunut jo aika reippaasti ja minulla on uusia suunnitelmia tulevaisuuden varalle, mutta niiden toteutumista ei voi koskaan tietää. Tiedän kuitenkin satavarmasti, että hevoseni ei oireile kohonneita lihasarvoja kovinkaan isosti, joten koen verikokeet supertärkeäksi mittariksi liikutusohjelmaa ajatellen.

Ulkopuoliset ihmiset sanovat, että he eivät ikinä uskoisi hevoseni sairastavan mitään lihassairautta. Se on kuulemma niin hyväkuntoisen näköinen ja omaa hienosti lihasmassaa. Sanoisin, että tämä kombinaatio on säännöllisen liikutuksen ja hyvän ruokavaliohoidon yhteistulos.


Kuva on alkukesästä.


Minulla oli tätä heinä-elokuun verikoetta ajatellen paha pelkokutina, että Akselin lihasarvot ovat saattaneet nousta. Hevonen on ollut normaalia tahmaisempi ratsastaa. Mahdollisia syitä moiseen käytökseen on oikeastaan kaksi; kuuma keli tai huonot lihasarvot. Ja luojan kiitos, syy oli ensimmäiseksi mainitussa! Akselin CK oli edelleen täydellisesti viiterajoissa ja ASAT totuttuun tapaan hyvin lievästi koholla. Treenit jatkuvat ja seuraavan kuukauden aikana yritämme taas saavuttaa uutta porrasta rasituskestävyydessä. Maasta se pienikin ponnistaa ja tähän perään liuta muita yhtä kuluneita sanontoja. ;)

Meillä on kaiken kaikkiaan mennyt ihan järjettömän hyvin. En osaa siltikään rentoutua kunnolla ja aivan liian usein tulee mietittyä koska alamäki alkaa. Lisäksi diagnosoitu sairaus sokaisee ja sitä alkaa näkemään joissain jutuissa oireita tästä sairaudesta, vaikka syitä oireisiin voisi -ja pitäisi- etsiä muualtakin. Putkinäkö on paha näkö.

Tähän loppuun sanon vielä sanasen Akselin syömisistä. Nirsoilu lähti jälleen käsistä lämpimien ilmojen palattua, eikä edes laitumelta poisottaminen vaikuttanut asiaan mitenkään. Tunnollinen hevosenomistaja ei tietenkään luovuta, vaan kuskaa nirsoilijan turvan eteen kaikkia sopivia rehuja löytääkseen sen maistuvimman. Akseli on tällä hetkellä syönyt jo kuukauden ajan mukisematta Racing Selected -rehua. Selected sisältää 5 % tärkkelystä ja 4,5 % sokeria. Uskomatonta, mutta öljy uppoaa tähän rehuun sekoitettuna! Yritän heti talven tultua palata takaisin Greenlinen pariin, mutta onnistumisprosentti jää nähtäväksi. Muutoinkin Akselin ruokavalio on vielä hiomisen alla ja yritän kovasti löytää parhaimmat tuotteet hevoseni hoitoon. Kirjoittelen näistä jutuista jossain vaiheessa lisää.

2 kommenttia:

Hei lukijani! Saan kaikista kommenteista ilmoituksen sähköpostiini, joten vastaan myös vanhempien kirjoitusten kommentointiin.