lauantai 17. toukokuuta 2014

Muutoksia ruokintaan

Minusta on vähän tuntunut, että ALCARista ei ole ollut mitään hyötyä. Veriarvot eivät muuttuneet ALCARin aloittamisen jälkeen mihinkään suuntaan, mitä nyt ASAT nousi aavistuksen. Olen miettinyt sitäkin, että olisiko kyseinen aine voinut nostaa ASAT-arvoa. Kaikki on vain spekulaatiota, eikä faktaa. Joka tapauksessa päätin lopettaa ALCARin syöttämisen ja katsoa, että onko sillä mitään vaikutusta mihinkään. Minulla on kyseistä ainetta jemmassa vielä kilo, mikäli Akseli jostain syystä sattuisikin menemään huonompaan suuntaan.

ALCARin lopettamisen vastapainoksi ja liikutuksen lisäyksen takia päätin nostaa öljyn kokonaismäärän 3 dl / vrk jaettuna kahdelle ruokintakerralle. Suunnittelin, että jatkan pelkällä öljyruokinnalla niin pitkään, kunnes liikutuksen rajat tulevat vastaan eli lihasarvot eivät enää pysy hyvinä. Mikäli CK nousee viiteylärajan yli ja pysyy siellä, aloitan L-Karnitiinin tai ALCARin ja katson, että onko niillä mitään vaikutusta lihasarvoihin. Tämä menee vähän empiiristen tutkimusten puolelle. :)

Mikäli Akselin lihasarvot ovat kesäkuussa edelleen hyvät, hevoseni liikunta alkaa olla samoissa lukemissa kuin tammikuussa. Tammikuussa en uskonut lihasarvojen olevan enää koholla, mutta en uskaltanut liikuttaa hevosta täysipainoisesti ennen kontrolliverikokeita. Kontrolliverikokeissahan lihasarvot olivat edelleen koholla ja loppu onkin historiaa. Jos pääsemme tammikuun veroiseen liikutukseen asti puhtain paperein, voisin sanoa pelkän öljyruokinnan auttaneen hevoseni lihasarvojen laskemisessa normaaleiksi. Tämä tarkoittaisi sitä, että todistetusti hevoseni on hyötynyt rasvaruokinnasta ihan mielettömästi. Tai no, sehän on jo selvää, että öljyruokinta on auttanut. Mutta kuinka pitkälle se tulee auttamaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei lukijani! Saan kaikista kommenteista ilmoituksen sähköpostiini, joten vastaan myös vanhempien kirjoitusten kommentointiin.